Kennen we jou al? Hierbij wat handige gegevens

Stationsstraat 2a, 3851 NH Ermelo
welkom@meussensearch.nl | 085-0163285

Contact

Heb je interesse?

Neem contact op!

Volker-ES is onderdeel van VolkerWessels en is in 2018 ontstaan vanuit de overname door VolkerWessels van Joulz Energy Solutions (voormalig onderdeel van Stedin).  Het gedreven team van bijna 300 specialisten neemt de volledige verantwoordelijkheid voor elk hoogspanningsproject, vanaf het ontwerp en de engineering tot aan de daadwerkelijke realisatie en het beheer. Dit omvat ook diensten op het gebied van beveiliging en cybersecurity, waar zorgvuldig op wordt toegezien.

Bekijk voor meer informatie deze video.

Met de groeiende vraag naar energieoplossingen stijgt ook de vraag naar de diensten van Volker-ES in snel tempo. Het aantal projecten dat Volker-ES uitvoert, neemt toe, evenals de omvang ervan. Dit vraagt veel van het Bedrijfsbureau, dat verantwoordelijk is voor multidisciplinair Tendermanagement binnen Volker-ES. Om vorm te geven aan verdere groei en professionalisering van deze afdeling, zoeken wij voor Volker-ES een Manager Tendermanagement, die leiding gaat geven aan de afdeling.

Takenpakket

Het Bedrijfsbureau is verantwoordelijk voor het tijdig en accuraat samenstellen van voorstellen voor onze klanten. Dit zijn meestal 1-op-1 trajecten en soms (openbare) aanbestedingen. De afdeling bestaat momenteel uit 10 medewerkers: 4 Tendermanagers, 5 Calculatoren en 1 supportmedewerker.

Als Manager Tendermanagement geef je zoals gezegd leiding aan deze afdeling. Je rapporteert aan de Algemeen Directeur, Thijs Vera. Je bent o.a. verantwoordelijk voor:

  • Het aansturen van Tendermanagement, Planning en Calculatie en toezien op het behalen van de doelstellingen op tijd, kwaliteit, geld en klanttevredenheid, met als doel het realiseren van commercieel aantrekkelijke proposals;
  • Het overzicht houden van lopende leads en tenders in samenwerking met de Manager Business Development;
  • Het optimaliseren van de werkprocessen binnen de afdeling Bedrijfsbureau;
  • Het onderhouden van relaties met strategische ketenpartners;
  • Het intern positioneren van het Bedrijfsbureau;
  • Het vertalen van het algemeen organisatiebeleid (missie en visie) en specifieke Business Unit doelstellingen naar de juiste effectieve activiteiten en middelen op het eigen vakgebied;
  • Personele kwesties in het eigen team, waaronder aanname, ontwikkeling en beoordeling van medewerkers;
  • Het adviseren van directie, lijnmanagement en stafafdelingen op eigen vakgebied.

Profiel

Op natuurlijke wijze neem je het voortouw in jouw rol als drijvende kracht van het Bedrijfsbureau-team en maak je gebruik van jouw coachende en leidinggevende kwaliteiten. Anderen werken graag met je samen omdat je inspireert, luistert, aandacht schenkt en duidelijk richting geeft waar nodig. Je bent inhoudelijk sterk en combineert dit met uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel intern als extern. Een HBO+-niveau met leidinggevende ervaring op het gebied van Tendermanagement is een vereiste. Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal en vanzelfsprekend affiniteit met de energietransitie.

Aanbod

Dit is een uitdagende functie in het hart van Volker Energy Solutions, waarbij je echt kunt bijdragen aan de energietransitie. Aansprekende projecten kunnen vorm krijgen dankzij jouw inspanningen. Volker Energy Solutions biedt een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden dat beschikbaar is op aanvraag.

Kom in contact

Er wacht een uitdagende rol op je in het hart van Volker Energy Solutions, waar je echt impact kunt maken op de toekomst van energie. Ben jij klaar om de volgende stap te zetten in je carrière en bij te dragen aan een duurzame toekomst? Neem dan contact op met Angélique Kleemans via 06 – 2851 5065 of via angelique@meussensearch.nl.

Heb je interesse?

Neem contact op!

HOCHTIEF Infrastructure bestaat uit een team van circa 50 professionals. In Amstelveen (en op projectlocaties) wordt met lokale en internationale partners gewerkt om projecten te verwerven en uit te voeren op het gebied van infrastructuur (bruggen, tunnels, kademuren, etc.) en nieuwe markten (datacenters, waterstof, e-mobility, etc.). Betrokken, persoonlijk, kundig en modern management zijn van toepassing op HOCHTIEF Infrastructure. Mooie projecten als Zuidasdok, Amaliahaven, ViA15/Gelregroen en SAAONE (A1/A6/A9) staan op de referentielijst.

Naar buiten toe wordt vaak gesproken over HOCHTIEF Nederland, maar eigenlijk bestaat de Nederlandse vestiging uit twee bedrijven: HOCHTIEF Infrastructure, HOCHTIEF PPP Solutions en HOCHTIEF Engineering. Infrastructure ontwerpt en bouwt en PPP Solutions ontwikkelt, financiert en onderhoudt.

Kleinere tenders en projecten worden door HOCHTIEF Infrastructure zelf beoordeeld en afgehandeld. Voor grote tenders en uitvoeringsprojecten wordt nauw samengewerkt met zowel het hoofdkantoor in Essen als met andere zusterbedrijven.

Voor meer informatie over HOCHTIEF Infrastructure kun je terecht op hun website.

Takenpakket

De toekomstige Head of Tender Management wordt verantwoordelijk voor het aansturen van tendermanagement, EMVI, planning, calculatie en omgevingsmanagement. Ook onderhoud je het relatienetwerk (brancheorganisaties, partners, supply chain, etc.). Je hebt korte lijnen met collega’s in het hoofdkantoor te Essen en coördineert aanvullende tenderondersteuning en engineering. Je gaat samenwerkingen aan met andere internationale HOCHTIEF-ondernemingen die projecten in Nederland willen gaan uitvoeren. Daarnaast geef je sturing, leiding en coaching aan het interne team.

Profiel

De ideale kandidaat is een drijvende kracht op het gebied van tendermanagement. Je bezit een hoog abstractieniveau en uitstekende coachende en leidinggevende vaardigheden. Anderen werken graag met je samen omdat je inspireert, luistert, aandacht schenkt en duidelijk richting geeft waar nodig. Een HBO+ niveau met aantoonbaar leidinggevende ervaring in grote projecten is een vereiste. Engels in woord en geschrift eveneens.

Aanbod

HOCHTIEF Infrastructure biedt een salarisrange van €120-130k bruto op jaarbasis, met een variabele bonus die afhangt van persoonlijke en bedrijfswijde prestaties. Verdere details zijn beschikbaar op aanvraag.

Kom in contact

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie bij HOCHTIEF Infrastructure of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met Pim Meussen via 06 – 1116 9940 of via pim@meussensearch.nl.

With by Websheriff